Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارحوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیشتر جوانان و خانواده‌هایی که در پایتخت زندگی می‌کنند  از کمبود محیط‌های تفریحی، ظرفیت محدود خدمات و تجهیزات مراکز تفریحی و گران بودن برخی از تفریحات که جوانان به آن احتیاج دارند، گله مند هستند.

 تفریح و گردش یکی از نیازهای ضروری جامعه است و اجتماعی که از امکان تفریح مناسبی برخوردار نباشد با مشکلات و معضلاتی رو به رو خواهد شد که شاید رفع این مشکلات به سهولت ممکن نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهروندان تهرانی به همان میزان که نیاز به سفر و اقامت در شهرهای مختلف دارند، از تفریح در داخل شهر نیز استقبال می‌کنند، اما کمبود مراکز تفریحی و ترافیک‌های شبانگاهی اتوبان‌ها، آن‌ها را از گذراندن اوقات خود در مراکز تفریحی و گردشگری باز داشته است.

تهران نه تنها با کمبود مراکز تفریحی بلکه  با ظرفیت محدود خدمات و تجهیزات در این مراکز نیز مواجه است. پارک آب و آتش، دریاچه چیتگر، شهربازی ارم، باغ پرندگان، آبشار تهران، پل طبیعت و سایر مراکز، از مراکز اصلی گردشگری در تهران محسوب می‌شوند که پاسخگوی جمعیت زیاد شهروندان نیستند، به طور مثال هنگامی که خانواده‌ای تصمیم می‌گیرد تا در روز جمعه به تفریح بروند، ترافیک سنگین، مسافت زیاد،کمبود فضای پارکینگ، حجم زیاد شهروندان در این مراکز سبب پشیمانی آن‌ها خواهد شد.

در حال حاضر تهران فقط یک شهربازی فعال و تقریبا استاندارد دارد که بیش از 40 سال پیش در غرب تهران احداث شده است، به گونه‌ای که افراد برای گذراندن اوقات خود در شهربازی ارم از سایر نقاط شهر باید مسافت طولانی را طی کنند، همچنین قیمت هزینه‌ استفاده از هر دستگاه بازی به اندازه‌ای است که هر فرد باید برای سوار شدن 2 یا 3 دستگاه نزدیک به 100 هزار تومان بپردازد که پرداخت این مقدار هزینه برای هر فردی مقدور نیست.

در این میان کارشناسان شهری نیز معتقدند که شهر تهران به شدت از کمبود شهربازی رنج می‌برد و تهران تنها یک شهربازی با قدمت بیش از 40 سال دارد، مسئولیت ساخت مکان‌های تفریحی همچون شهربازی، پارک و غیره در بیشتر کشورها بر عهده شهرداری است، این در حالی است که هنوز فکری برای این مسئله نشده است.

حسن خلیل آبادی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران آبان سال گذشته درباره‌ نیاز پایتخت به شهربازی و فضا‌های تفریحی و فراغتی اظهار کرد: تهران امروزی با توجه به وضعیت شهرسازی و معماری‌ای که دارد باید تمام امکانات تفریحی و رفاهی را برای شهروندان فراهم کند و مدیریت شهری باید به فکر اماکنی باشد که تمام اقشار در گروه‌های سنی نوجوانان، جوانان و حتی میانسالان بتوانند از فضای تفریحی و فراغتی آن استفاده کنند، اما متأسفانه در سال‌های گذشته برای این مسئله فکر و طرحی ارائه نشده است.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به افزایش خشونت در جامعه و وجود استرس بالا در تهران بر اساس آخرین آمار ارائه شده، گفت: ایجاد چنین مراکزی در پایتخت از اقدامات مؤثری است که می‌تواند به افزایش شادابی، نشاط و حضور اجتماعی بینجامد.

شهروندان به مکانی احتیاج دارند تا شادی و انر‍ژی خود را تخلیه کنند، آن هم تهرانی که دیگر در خیابان و کوچه هایش جایی برای بازی‌های کودکانه نیست. همچنین در این باره حجت‌الله میرزایی معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران گفت: تهرانی‌ها از داشتن چند شهربازی استاندارد در جای جای شهر محروم هستند و این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد.

نوجوانان و جوانان بخش قابل توجهی از جمعیت شهر تهران را شامل می‌شوند و بیشتر از سایر افراد جامعه به تفریح نیاز دارند، تفریحاتی که نیازمند صرف هزینه‌های سنگین است که هر جوانی ممکن است به آن علاقه‌مند باشد، اما به دلیل هنگفت بودن هزینه‌ها ناتوان هستند و اگر آن‌ها نتوانند هیجانات خود را به شیوه درست تخلیه کنند، گرفتار آسیب‌های جبران ناپذیری خواهند شد.

ورزش‌هایی تفریحی همچون پاراگلایدر، کارتینگ، سوارکاری، تور‌های آفرود، در فصل تابستان تفریحات دریایی همچون جت اسکی و در زمستان اسکی روی برف از جمله ورزش‌های لاکچری و قیمتی است که حتی برای یکبار تجربه کردن آن باید هزینه‌های هنگفتی پرداخت شود و می‌توان گفت: این تفریحات تنها مختص قشری از جامعه یا به اصطلاح در اختیار جوانان مرفه است.

در خصوص این موضوع محمد روزبهانی جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: همه‌ مردم جامعه در سنین مختلف به خصوص دوران جوانی به تفریح احتیاج دارند و تفریح جزء نیاز‌های ضروری انسان است که اگر این نیاز در راه درست برطرف نشود، نتایجی به وجود خواهد آورد که به آسانی قابل جبران نخواهد بود.

وی در ادامه بیان کرد: به قدری فشار و استرس در زندگی‌ امروزه وجود دارد که اگر تفریح نباشد، این شرایط زندگی را برای انسان غیر قابل تحمل می‌کند، مخصوصا برای نوجوانان و جوانانی که انرژی و هیجانات درونی دارند.

روزبهانی با بیان اینکه اگر در جامعه‌ای تفریح بیشتری برای افراد فراهم باشد، آسیب‌های اجتماعی کمتری ایجاد می‌شود، افزود: جامعه‌ای که شرایط تفریح، بازی و سرگرمی بیشتری برای افراد جامعه فراهم کند، با آسیب‌های کمتری مواجه می‌شود. به طور مثال در مناطقی که آسیب‌های اجتماعی بیشتری وجود دارد، فضا‌های تفریحی کمتری به چشم می‌خورد.

این جامعه شناس بیان کرد: هر چه تعداد اماکن تفریحی در اختیار نوجوانان و جوانان بیشتر باشد، جوانان کمتر به سمت تفریحات ناسالم همچون مواد مخدر، سرقت، نزاع و غیره گرایش پیدا می‌کنند.

تهران از نظر فضا‌های تفریحی، فرهنگی فقیر است و سرانه فضا‌های ورزشی، تفریحی و فرهنگی در پایتخت بسیار کمتر از استاندارد‌های جهانی است. اگر مراکز تفریحی متعدد تهران همچون شهر‌های بزرگ دنیا از امکاناتی مانند شهربازی برخوردار بود، سبب جذب گردشگران به این شهر می‌شد و این موضوع که تهران به یک قطب گردشگری تبدیل شود، نیازمند ایجاد مکان‌های تفریحی جذاب‌تر در پایتخت است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهرداری محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۳۰۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت به کجا رسید؟

بیش از دو سال از ایجاد قرارگاه مسکن در تهران می‌گذرد، قرارگاهی که قرار بود موجب جهش تولید در امر مسکن سازی بویژه ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت شود و حالا بعد از دو سال بررسی عملکرد این قرارگاه، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران از خروجی اقدامات قرارگاه در تهران می‌گوید.

به گزارش ایسنا، بهمن ماه سال ۱۴۰۰،‌ علیرضا زاکانی شهردار تهران از تشکیل قرارگاه جهادی مسکن در شهرداری تهران خبر داد و اعلام کرد که شهرداری نمی‌تواند نسبت به مسکن مردم بی‌تفاوت باشد و در بخشنامه‌ای خطاب به همه مدیران ستادی و شهرداران مناطق، دستور تشکیل قرارگاه جهادی مسکن در شهرداری تهران صادر کرد.

زاکانی در حکم خود نوشت که از همه مدیران مربوطه شهرداری مطالبه دارم که «راه‌اندازی قرارگاه جهادی تأمین مسکن در شهرداری تهران برای مدیریت هماهنگ و همکارانه و مانع‌زدایی از همه فرآیندها، به حداقل رساندن زمان و حذف فرآیندهای موازی و زائد برای صدور مجوزهای لازم برای تولید مسکن در شهر تهران، در اولویت قرار دادن و بکارگیری همه ابزارهای مورد نیاز برای سرعت بخشی به نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد، شناسایی همه ظرفیت‌های تولید مسکن در شهر تهران و تلاش برای فعال‌سازی آنها، به میدان آوردن همه امکانات شهرداری تهران (شامل زمین، مجوزها و جز آن) برای تأمین مسکن و به ویژه مسکن استطاعت‌پذیر، فعال کردن اجرای بند ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری مبنی بر اتخاذ تدابیر لازم جهت تأمین مسکن برای افراد و گروه‌های بی‌بضاعت و کم‌استطاعت» را در دستور کار قرار دهند.

سیدمهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیز درباره هدف شهرداری تهران از ساخت مسکن «استطاعت پذیر» تأکید کرده بود: هدف ما از ساخت مسکن استطاعت پذیر در شهر تهران این است که در محل و محدوده هایی مسکن تولید کنیم که استطاعت مردم برای خرید آن جواب دهد. مسکن‌هایی که بیشتر روی آن کار می‌کنیم و برای آن پروژه تعریف کرده‌ایم، اغلب در پهنه جنوب و مناطق ۱۵،۱۸،۱۶،۱۹،۲۰،۲۱و۲۲ قرار دارد.

حالا بعد از گذشت حدودا دو سال،‌ فرصتی برای محک قرارگاه مسکن پیش آمده است و حمیدرضا صارمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در گفت وگو با ایسنا، درباره اثرات و ثمرات قرارگاه مسکن در شهر تهران به ایسنا می‌گوید: زمانی که شهردار تهران قرارگاه مسکن را تشکیل داد شاهد عقب‌ماندگی هشت ساله در ساخت مسکن بودیم. یعنی تعداد واحدهای مسکونی‌ که سالانه باید از تخریب و نوسازی احداث می‌شد بیش از ۲۰۰ هزار واحد در برخی سال‌ها بود که به حدود ساخت ۴۰ هزار واحد رسیده بود و فشار تقاضا نیز در تهران شکل گرفته بود، چراکه عرضه مسکن کم شده بود و به دلیل عدم تعادل بین عرضه و تقاضا قیمت مسکن در تهران به شدت رو به افزایش داشت.

وی با بیان اینکه مشکل کمبود مسکن در تهران را نمی‌شد با کارهای عادی پاسخ داد، ادامه می‌دهد: بخش خصوصی نیز به دلیل گران شدن زمین و بارگذاری کم براساس طرح تفصیلی، رغبتی برای ساخت و ساز در تهران نداشت و در بافت فرسوده نیز مشوق‌های لازم برای تشویق مردم به ساخت و ساز وجود نداشت.

صارمی با بیان اینکه شهردار تهران در ایجاد قرارگاه مسکن دو هدف داشت، می افزاید: شهردار تهران می‌خواست با ایجاد قرارگاه مسکن، رکود هشت ساله مسکن را متوقف کند و رشد تولید مسکن را به حداقل نیاز یعنی ساخت ۱۵۰ هزار واحد در سال برساند.

وی با بیان اینکه حدود دو سال از عمر ایجاد قرارگاه مسکن می‌گذرد، تاکید می‌کند: با ایجاد قرارگاه مسکن اتفاقات خوبی رخ داده است چراکه رکودی که در سال ۱۴۰۱ وجود داشت و آمارها نشان می‌داد که تعداد واحدهای مسکونی به حدود ۴۰ هزار رسیده بود، حالا به نزدیک ساخت ۷۰ هزار واحد رسیده که دستاورد خوبی است و حدود ۱۶ هزار واحد نیز در بافت فرسوده بوده است.

زمانی که شهردار تهران قرارگاه مسکن را تشکیل داد شاهد عقب‌ماندگی هشت ساله در ساخت مسکن بودیم. یعنی تعداد واحدهای مسکونی‌ که سالانه باید از تخریب و نوسازی احداث می‌شد بیش از ۲۰۰ هزار واحد در برخی سال‌ها بود که به حدود ساخت ۴۰ هزار واحد رسیده بود و فشار تقاضا نیز در تهران شکل گرفته بود

صارمی با بیان اینکه به دلیل مشوق‌های بافت فرسوده مردم مجددا به سمت سرمایه‌گذاری در بافت فرسوده رغبت پیدا کرده‌اند،‌ می گوید: بخش خصوصی مجددا وارد بازار تولید مسکن شده است و همچنین نهادها و موسساتی که ظرفیت ساخت ساختمان داشتند به این سمت سوق پیدا کرده‌اند. به‌گونه‌ای که بیش از ۶۰۰ هزار واحد تفاهمنامه با نهادها و سازمان‌های مختلف امضاء شده که حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار واحد در مراحل ساخت است و حدود ۱۰۰ هزار واحد نیز به سمت مقدمات اولیه برای صدور پروانه رسیده است.

وی با بیان اینکه وضعیت مسکن در تهران پیش از ایجاد قرارگاه مسکن به‌گونه‌ای بود که دیگر با کارهای عادی نمی‌شد مشکل مسکن را حل و فصل کرد، ادامه می دهد: باید قرارگاهی ایجاد می‌شد که به صورت همه‌جانبه به موضوع مسکن وارد شود و به همین دلیل قرارگاه مسکن شکل گرفت.

معاون شهردار تهران در پاسخ به این سوال که در سال سوم فعالیت قرارگاه مسکن چه برنامه‌هایی دارید،‌ می افزاید: سیاست دکتر زاکانی این است که در سال سوم به اقدامات شدت ببخشد و بیشتر تمرکز نیز بر روی مسکن قابل استطاعت باشد و همچنین تلاش برای ایجاد تثبیت در قیمت مسکن در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم با اقداماتی که انجام داده و خواهیم داد در سال جدید یک آرامشی را به بازار مسکن بدهیم تا عملا بازار مسکن را به تعادل نسبی برسانیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افتتاح آرش مال تحولی بزرگ در خدمات متفاوت و تجربه‌های نوین برای گردشگران
  • ویترین تسنیم شماره ۶۶۱/تهران؛ پایتخت امنیت
  • 5 تفریح جذاب برای اینکه گرمای هوا در تور دبی تابستان 1403 را احساس نکنید!
  • تداوم کیفیت هوای قابل قبول در پایتخت
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌های مرکز مشاوره پلیس ایلام
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • وضعیت هوای پایتخت چگونه است؟
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت به کجا رسید؟
  • کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
  • تکلیف‌نامه شهرداری تهران برای پارک‌های پایتخت چه می‌گوید؟